Nieuwsberichten over elektrosmog

Vertaald bericht van DailyMail van 2016: https://www.dailymail.co.uk/health/article-3780539/Could-wireless-headphones-HARM-health-Public-health-professor-warns-radiation-AirPods-just-bad.html

Apple heeft koptelefoons gedumpt ten gunste van draadloze oordopjes voor zijn nieuwste creatie: de iPhone 7.

De zogenaamde AirPods hebben tot opwinding geleid: ze zijn gestroomlijnd, waterbestendig, van hoge kwaliteit en maken een einde aan draden die hoe dan ook in de knoop lijken te raken.
Het is de eerste stap, zei CEO Tim Cook woensdag, naar een ‘draadloze toekomst’.
Volksgezondheidsdeskundigen waarschuwen echter dat de kleine witte apparaten een verwoestende invloed op uw gezondheid kunnen hebben.

Aangedreven door Bluetooth-technologie, zenden de AirPods radiogolven met een lage intensiteit naar uw oren.En onderzoek toont aan dat deze emissies na verloop van tijd de bloed-hersenbarrière verslijten, die essentieel is om chemische gifstoffen buiten te houden.

‘We spelen hier met vuur’, vertelde dr. Joel Moskowitz, een professor aan de UC Berekely School of Public Health, aan Daily Mail Online.

‘Je plaatst een apparaat dat microgolven uitzendt naast je hersenen.’ 

De exacte frequentie van de AirPod Bluetooth-emissie is nog niet vrijgegeven.

De technici en marketingdirecteuren van Apple benadrukken dat, aangezien ze Bluetooth gebruiken, de microgolfemissies ruimschoots binnen de FCC-richtlijnen vallen. Bluetooth-emissies zijn veel zwakker dan bijvoorbeeld magnetronstraling.

Moskowitz waarschuwt dat meer dan 200 wetenschappers die de effecten van elektromagnetische velden bestuderen, menen dat de FCC-richtlijnen ontoereikend zijn om de menselijke gezondheid te beschermen. 

En dr. Leif Salford, ‘s werelds beste onderzoeker op het gebied van de straling van mobiele telefoons, beweerde onlangs dat je mobiele telefoon op enkele centimeters van je hoofd (via luidspreker) schadelijker kan zijn dan wanneer je hem aan je oor hebt vastgemaakt (voor een telefoongesprek). ). 

De bevindingen zijn niets nieuws, legt dr. Moskowitz uit. 

‘Dit wordt al tientallen jaren waargenomen’, zegt hij. 

‘Het is alsof we steeds opnieuw ontdekken dat Bluetooth schadelijk is en het proberen te vergeten omdat we niet weten hoe we het vanuit beleidsoogpunt moeten aanpakken. 

‘Hoewel we de langetermijnrisico’s van het gebruik van Bluetooth-apparaten niet kennen, waarom zou iemand microgolven uitzendende apparaten in hun oren in de buurt van hun hersenen stoppen als er veiliger manieren zijn om een ​​mobiele telefoon te gebruiken? 

‘In wezen raad ik het gebruik van bedrade headsets of handsfree gebruik van mobiele telefoons aan, geen draadloze oordopjes.’ 

memonizerEARPHONE neutraliseert de Bluetooth straling van de airPods
De MemonizerEARPHONE neutraliseren de straling van de Apple AirPods

Leave a Comment