Nieuwsberichten over elektrosmog

Vogelsterfte in natuurgebieden door onnatuurlijke stralingen

Anders Brunstad waarschuwde mij voor de installatie van een van de krachtigste radarstations ter wereld op het schiereiland Varanger in Finnmark, Noorwegen, net voordat tienduizenden vogels dood neervielen over het hele schiereiland. De zuid- en oostkust van het schiereiland beschikken onlangs ook over 4G+ en, in toenemende mate, 5G.

In het natuurreservaat Ekkerøy, aan de zuidkust van het schiereiland, stierven eind juli en begin augustus 2023 minstens 15.000 bedreigde drieteenmeeuwen. Ze nestelen daar in de zomer op hoge kliffen, waar ze zich direct in de vuurlinie bevinden van de radar, die zich op 50 kilometer afstand bevindt. Het restaurant in Ekkerøy moest deze zomer sluiten omdat het dode vogels ‘regende’. De totale populatie van deze zeevogels in Noorwegen bedroeg slechts ongeveer 50.000. Ook zijn er dode sterns en andere soorten meeuwen verzameld. De helft van de kranen op Ekkerøy is gestorven.

De radar, Globus III genaamd, werd door de Verenigde Staten gebouwd op het eiland Vardøya in Vardø, de meest oostelijke stad van Noorwegen, aan de overkant van een baai van Noord-Rusland. Het lijkt deel uit te maken van een civiel verdedigingsnetwerk genaamd Space Fence. Details over deze site zijn geheim gehouden, maar ik vond een verzoek om informatie gepubliceerd op 22 februari 2022 op de website van de Amerikaanse overheid, SAM.gov. Er staat dat:

“Dit systeem is een uniek ontwerp dat in 2023 in gebruik zal worden genomen. Het programma is een binationaal, collaboratief, gespecialiseerd verzamelsysteem. Het GLOBUS-programma is een dual-band grondgebaseerd radarsysteem bestaande uit een S-band solid state phased array, een X-band schotelantenne, een Integrated System Controller (ISC) en een Mission Communications Suite (MCS) gehost op een externe locatie. Locatie op het vasteland van de Verenigde Staten (OCONUS).

Andere Space Fence-radars bevinden zich op het eiland Kwajalein op de Marshalleilanden en in West-Australië. Deze S-band (2 GHz tot 4 GHz) phased array-radars hebben elk 36.000 zendantennes, een piekvermogen van 2,7 MW en, wanneer gefocust op een smalle straal die de lucht in alle richtingen scant, een effectief piekvermogen van enkele miljarden watt. .

De brand beperkt zich niet tot Finnmark of Noorwegen. Afgelopen zomer berichtte ik over de massale sterfte van broedende zeevogels op locaties in de buurt van nieuwe antennes in Nederland en Frankrijk (Vogels op het eiland Texel; Zeevogels’ Laatste Toevluchtsoorden). Deze zomer is de situatie nog veel erger. De voortdurende verspreiding over de hele wereld van 4G- en 5G-celmasten en -antennes, evenals offshore windparken, heeft miljoenen wilde vogels op vijf continenten gedood, samen met vossen, stinkdieren, wasberen, vissers, dassen, marters, zwarte beren, grizzlyberen beren, bobcats, lynxen, bergleeuwen, wilde zwijnen, otters, opossums uit Virginia, zeehonden, pinguïns en andere dieren.

Vorig jaar stierf 40% van de Dalmatische pelikanen die in Griekenland broedden, samen met 20% van die in Roemenië, en grote aantallen in Montenegro en Albanië. In mei 2023 waren er meer dan 50.000 dode wilde vogels van alle soorten gemeld in het Verenigd Koninkrijk, 40.000 in het oosten van Canada en tienduizenden in de Verenigde Staten. Op 31 juli 2023 rapporteerde China 5.100 dode vogels in Tibet. Meldingen van sterfte zijn afkomstig uit alle staten van de Verenigde Staten, onder 129 vogelsoorten. Er zijn enorme aantallen Amerikaanse zeearenden gestorven. Alleen al in november en december 2022 stierven meer dan 50.000 zeevogels langs de kust van Peru, waaronder 16.890 Peruaanse pelikanen en 4.324 bruine genten, beide bedreigd in Peru. In Chili waren op 1 januari 2023 misschien wel 10.000 zeevogels gestorven, waaronder pelikanen, kelpmeeuwen, Belchers meeuwen, grijze meeuwen, guanay-aalscholvers, Peruaanse genten, elegante sterns en kalkoengieren.

Op 9 mei 2023 rapporteerde de Chileense regering de dood van 27.977 zeevogels, en op 21 juli 2023 rapporteerde de Peruaanse regering de dood van 519.541 zeevogels. Deze vertegenwoordigden vogels van 65 soorten. Bovendien rapporteerde Chili de dood van 2.517 Humboldt-pinguïns, 460 Magelhaenpinguïns, 16.856 zeeleeuwen en kleinere aantallen dolfijnen, bruinvissen, otters en andere soorten zeehonden, terwijl Peru de dood rapporteerde van 9.314 zeeleeuwen en 100 andere zeezoogdieren. Volgens een rapport van OFFLU, een wereldwijd expertisenetwerk op het gebied van dierengriep, heeft Chili minstens 13% van zijn Humboldt-pinguïns verloren, heeft Peru minstens 36% van zijn Peruaanse pelikanen verloren, en hebben Chili en Peru samen minstens 13% van zijn Humboldt-pinguïns verloren. 9% van hun zeeleeuwen.

Ornithologen geven deze catastrofe allemaal de schuld van de vogelgriep, ondanks het feit dat de meeste dode vogels negatief testen op welk griepvirus dan ook, en degenen die positief testen hebben allemaal verschillende varianten van het virus en kunnen het dus niet op één vogel overbrengen. een ander, laat staan voor beren en pinguïns. Zo werden tussen 14 augustus en 1 oktober 2023 233 dode vogels onderzocht op griepvirus door het Noorse Veterinaire Instituut. Ze vonden bij 8 vogels het hoogpathogene H5N1-virus, bij 2 vogels het hoogpathogene H5N5, bij 2 vogels het hoogpathogene H5Nx (andere subtypes). 2 vogels, laagpathogene H5Nx bij 6 vogels, “ander influenza A-virus” bij 8 vogels en helemaal geen virus bij 207 vogels.

Toch leggen de Verenigde Staten al een vaccin tegen H5N1 aan, voor het geval het zich onder mensen verspreidt en een pandemie veroorzaakt.

Het verdwijnen van bugs is ook in het nieuws geweest. Dr. Norman Leppla, hoogleraar entomologie aan de Universiteit van Florida, zei dat de liefdesbugplaag in de staat volledig is verdwenen. Vroeger kwamen ze in enorme aantallen in de lente en de herfst rond mei en september, met een kleine variatie, afhankelijk van of je je in het noordelijke of zuidelijke deel van de staat bevindt. ‘Het is niet subtiel, ze zijn er dit seizoen echt niet’, zei hij in een interview dat op 5 oktober 2023 werd gepubliceerd. Maar niemand geeft dat de schuld aan ‘vogelgriep’.

Windparken zijn ook verwoestende vogels, zoals gedocumenteerd door Duitse wetenschappers in een artikel gepubliceerd in Nature

Vertaald bericht van Cellphonetaskforce.org

Leave a Comment