Nieuwsberichten over elektrosmog

Hieronder een automatisch vertaalde v versie van de mail verstuurd door Arthur Firstenberg vanuit cellphonetaskforce.org.

Vijf weken geleden vroeg ik mensen om de New Mexico Public Regulation Commission (PRC) te e-mailen over hun ervaringen met slimme meters. Hartverscheurende getuigenissen stroomden binnen van over de hele wereld. Verhalen over catastrofale gevolgen voor de gezondheid en het leven van volwassenen, kinderen, ouderen, huisdieren, boerderijdieren, vogels, wilde dieren, insecten, wormen, planten, buren, arbeiders en hele gemeenschappen.

Hieronder staan fragmenten en samenvattingen van enkele van de 271 getuigenissen die op de openbare commentaarpagina van de PRC-website zijn geplaatst. Als je verhalen hebt om toe te voegen en je hebt ze nog niet naar de VRC gestuurd, e-mail ze dan naar: New Mexico PRC prc.records@prc.nm.gov. Schrijf “Case No. 22-00058-UT” in de onderwerpregel. Zorg ervoor dat u mij ook een kopie stuurt via Arthur@cellphonetaskforce.org. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om New Mexico te behouden als toevluchtsoord voor slimme meters en als voorbeeld voor de wereld.

Jennifer Andree is een inwoner van New Mexico die ernstig gewond raakte door een slimme meter “die mijn leven volledig heeft verwoest”. Ze is een verpleegster en een veteraan die niets wist van slimme meters totdat ze door een ervan gewond raakte. Dit gebeurde op Kirtland Air Force Base in New Mexico. “Drieënhalve maand lang”, schrijft ze, sliep ze met haar hoofd op ongeveer 30 cm afstand aan de andere kant van een muur van een elektrisch paneel met twee elektrische slimme meters. “Alles dat een elektrische stroom geleidt of straling uitzendt” veroorzaakt nu hoofdpijn, hersenmist en inwendige verbranding. “Ik kan het leven in een stedelijke omgeving niet langer tolereren”, schrijft ze, “dus ben ik verhuisd naar South Dakota, naar een schonere omgeving op het platteland. Vanwege de schade waaraan ik werd blootgesteld, ben ik gescheiden van mijn familie, wat heeft bijgedragen aan mijn lijden… Ik heb een verpleegvergunning, maar kan niet langer werken in mijn beroep.”

Maryann McCabe schrijft vanuit het Verenigd Koninkrijk: “Vanaf het moment dat [de slimme meter] aanging, kon ik niet meer rondlopen in mijn flat, geen e-mail schrijven, niet meer nadenken en niet slapen. Het was een absolute nachtmerrie totdat het werd uitgeschakeld.”

Harriet Greene, voorheen uit New Mexico, schrijft: “Ik kon me afmelden en mijn oude meter behouden. Iedereen die ik spreek die gedwongen werd slimme meters te accepteren, klaagde over tal van effecten.”

Lauren Bond schrijft: “In mijn gebouw zijn slimme meters geïnstalleerd en de straling die ze in appartementen uitstralen, veroorzaakt voor mezelf een constante brandende pijn op mijn huid.”
Jeanne Thompson schrijft vanuit Californië: “Mijn moeder stierf aan een enorme hersentumor veroorzaakt door een rij van zes slimme meters buiten haar flat, op de muur waar het hoofdeinde van haar bed was. We ontdekten dit nadat ze al was overleden. Je kunt je mijn schok en afschuw voorstellen bij dat besef.”

Dr. Linda Thomas schrijft: “Ik heb een afschuwelijke zwakte bij volwassenen en kinderen gezien, secundair aan de installatie van slimme meters in mijn gebied.” Deze omvatten absentie-aanvallen bij een 2-jarige jongen en chronische vermoeidheid en fibromyalgie bij zijn moeder.

Mario Desira schrijft vanuit Malta: “In 2017 vatte mijn elektriciteitsmeter vlam en veroorzaakte bijna een huisbrand. Gelukkig was ik thuis en heb ik ingegrepen voordat er iets ergers gebeurde.”

Persephone Maywald schrijft vanuit Californië dat ze een paar maanden nadat er een slimme meter was geïnstalleerd de diagnose van de ziekte van Parkinson kreeg, en dat ze later de meter liet vervangen en binnen een paar weken verdwenen al haar symptomen.

Simone St. Clare schrijft vanuit Californië dat er sinds de installatie van een slimme meter bijna geen kolibries meer bij haar voerbakken zijn en er minder rupsen in haar tuin zijn.

Deirdre Novella schrijft vanuit New York dat haar haar binnen een paar maanden na de installatie van een slimme meter op haar werk begon uit te vallen, dat bij haar leukemie werd vastgesteld en dat ze een levenslange allergie voor elektriciteit ontwikkelde.

Sheila Reavill, die werkt als specialist in elektromagnetische straling (“EMRS”) in Georgië, schrijft dat nadat slimme meters waren geïnstalleerd, “de handtekening van de slimme meter die ik inlogde [op haar radiofrequentiemeter] in mijn slaapkamer precies op de tijden was waarop ik wakker werd. ‘s nachts wakker”; dat haar buurvrouw en de dochter van haar buurvrouw op precies dezelfde tijd wakker worden als zij elke nacht doet; dat haar border collie huidproblemen begon te krijgen en tegelijkertijd ook huilend wakker werd; en dat zij en haar hond tegelijkertijd wakker worden met diarree.

Rebeca Randle schrijft vanuit Californië dat ze weliswaar een slimme meter had, maar niet kon slapen en dat er geen vogels waren; en dat toen de slimme meter werd verwijderd, de vogels terugkwamen.

Robert Workman, een EMRS in Missouri, schrijft: “Ik heb verwondingen door draadloze straling bevestigd en de slimme meter lijkt het meest schadelijk voor mij en mijn klanten. Zodra de ITRON elektronische meter is verwijderd, hebben veel van mijn klanten een onmiddellijke reactie op een verbeterde gezondheid. Deze meter is een marteling geweest voor mezelf en anderen in St. Louis, het is mijn professionele mening dat deze meter al het biologische leven doodt.”

Gezondheidsdeskundige Diane Peterson schrijft vanuit Californië dat “voor de meerderheid [van de mensen] plotseling symptomen ontwikkelden en pas later ontdekten dat de symptomen begonnen onmiddellijk nadat de slimme meter was geïnstalleerd.”

Sema Kelly schrijft: “De buurvrouw van mijn vriend heeft een slimme meter laten plaatsen. Ze wist niet dat het zulke gevaren had, maar ontdekte al snel dat haar kippen in de tuin enorme tumoren op hun keel en lichaam hadden. De eieren die ze legden hadden vreemde vormen en kleuren, en de kippen leken moe, wat vóór de installatie van de slimme meters nog nooit was gezien.”

Andre Fayolle schrijft dat een slimme meter zijn gezin hoofdpijn bezorgde, ervoor zorgde dat de dieren, vogels en insecten verdwenen en een brand veroorzaakte die zijn huis afbrandde.

Karen Crenshaw schrijft vanuit Californië dat ze niet op de hoogte was van de gevaren van slimme meters totdat er een Itron slimme meter in haar huis was geïnstalleerd, waarna ze ‘s nachts elk uur abrupt wakker werd, ongemakkelijke oorsensaties had, hoge tinnitus opliep en voelde druk op haar borst.

Annette Lillig schrijft vanuit het VK: “Iedereen die ik ken die [een slimme meter heeft] is er negatief door beïnvloed.”
Beverly Jennings schrijft: “In Capitola, CA, barstte een hele reeks slimme meters in vlammen uit en veroorzaakte een brand en brandde een appartementencomplex af.”

Margaretha Tierney schrijft vanuit Australië dat ze twee weken na de installatie van een slimme meter ziek werd en dat ze vijf jaar ziek was totdat ze haar huis liet verhuizen.

Sarah Wild schrijft dat ze hartkloppingen, hoofdpijn en paniek had totdat haar slimme meter werd verwijderd. Ze schrijft dat haar 80-jarige buurvrouw “binnen 6 maanden na de installatie van een slimme meter veranderde van extreem levendig, actief, naar buiten gericht in rondhobbelend en vergeetachtig” en binnen 18 maanden stierf.

Dino DeBenetti schrijft vanuit Ontario, Canada dat nadat er een slimme meter was geïnstalleerd, de gezondheid en het gedrag van zijn vrouw achteruitgingen, wat resulteerde in hun scheiding. Hij schrijft ook dat hij sinds de installatie van de meter twee keer heeft geprobeerd bevruchte kippeneieren uit te broeden in een broedmachine in zijn huis, met telkens meer dan 20 bevruchte eieren, en er kwam geen enkel ei uit.

Karen Blomquist schrijft vanuit Californië dat toen er slimme meters in haar huis werden geïnstalleerd, ze schade aan het binnenoor, slapeloosheid, angst, non-stop hartkloppingen en migraine opliep, en na twee maanden haar huis ontvluchtte om haar leven te redden. Ze meldt ook dat haar huisdieren allemaal kanker kregen en stierven.

Tina Cada schrijft vanuit Florida dat hoewel ze zich afmeldde voor een slimme meter in haar eigen huis, “[op] de dag dat ze werden geïnstalleerd [in haar buurt], liep ik naar buiten en had geen idee waar ik was. Ik had de ergste vorm van desoriëntatie. Deze reactie was aan de gang en duurde de eerste paar maanden. Ze meldt aanhoudende aanvallen van duizeligheid en een constante droge mond, dat haar tienerzoon een droge mond, hoofdpijn en slaapstoornissen heeft, dat de hond van haar buren plotseling kanker kreeg en stierf nadat de slimme meters waren geïnstalleerd, dat haar kat zich anders begon te gedragen, en dat alle vleermuizen verdwenen.

Laurie Grams schrijft vanuit Texas dat ze in een appartementencomplex woont en zich dus niet kon afmelden, en sinds de installatie van slimme meters slaapproblemen en onrust heeft.

Jennifer Wood schrijft vanuit West Virginia: “Ik heb de afgelopen negen jaar letterlijk duizenden mensen gekend die zo ziek werden toen er slimme meters in hun huizen werden geïnstalleerd dat ze moesten verhuizen, net als ik.”

Elizabeth Foley Walsh schrijft vanuit North Carolina dat ze niets afwist van slimme meters totdat er een in haar huis was geïnstalleerd en ze de volgende week ernstige hoofdpijn, duizeligheid en temporaalkwabaanvallen kreeg. Ze schrijft dat ze dacht dat ze doodging totdat ze een week ging kamperen en de symptomen verdwenen; dat de hoofdpijn van haar buurman op hetzelfde moment begon als die van haar; dat een bejaarde buurman aan de overkant van de straat herhaaldelijk begon te vallen onmiddellijk nadat hun hoofdpijn begon; en dat toen ze uiteindelijk verhuisde naar een locatie zonder slimme meter, ze ‘verbluft was over de verandering in mijn gezondheid’. Ze merkte op dat “de kikkers verdwenen in de zomer nadat de slimme meter erin ging” – de honderden kikkers die voorheen in de kreek achter hun achtertuin woonden – en dat alle huismussen en spreeuwen verdwenen, en dat eekhoorns “plotseling tam en opeens veel liggen ‘rusten’. Ze lijken te hijgen en ze lijken ziek te zijn.” Ze schrijft dat ze een 18-jarige carrière in ontwikkelingsepidemiologie heeft moeten verlaten.

Alvita Armanavičienė, uit Letland, stuurde deze verrassende foto in van een struik die op slechts enkele centimeters van een slimme meter staat:

Simone Bercu schrijft dat zij en haar familie vijf jaar geleden hun huizen in andere staten verlieten om naar New Mexico te komen om te ontsnappen aan slimme meters. “De slimme meters verwoestten onze kleine kinderen en onszelf en de effecten zijn nog steeds merkbaar”, schrijft ze.

Rainer Grobe schrijft dat op dezelfde dag dat er een slimme watermeter werd geïnstalleerd, zijn vrouw hartritmestoornissen, een zeer hoge bloeddruk en flauwvallen kreeg en dat ze de meter zelf moesten verwijderen, met zowel juridische als financiële gevolgen.

Kent Casady schrijft vanuit Duitsland dat hij en zijn vrouw een huis kochten met een slimme meter, en toen ze erin trokken, waren er geen insecten, bijen, vlinders of vogels, en “[het] vuil in de tuin was dood.” Nadat ze de slimme meter hadden laten verwijderen, hadden ze ‘regenwormen in de grond, bijen, vlinders, kolibries, spinnen en andere wezens’.

Kimberly Webber, in Taos, New Mexico, schrijft dat hoewel ze zich thuis konden afmelden voor een slimme meter, ze zich niet konden afmelden op hun bedrijf, en dat “[we] agitatie, prikkelbaarheid, depressie, hoofdpijn, oorsuizen en andere symptomen van onszelf en onze medewerkers in de werkruimte.” Ze verhuisden hun bedrijf naar een nieuwe locatie zonder slimme meter en “[alle] symptomen zijn verdwenen voor ons en ons team.”

Ellen Habeck schrijft: “Totdat ik de zaak onderzocht, kon ik niet begrijpen waarom ik zo’n gefragmenteerde slaap had en wakker werd met ernstige tachycardie. Ik dacht dat mijn hart uit mijn borst zou kloppen. Er was geen slaap en geen vermogen om goed te functioneren in de ochtend daarna.” Ten slotte: “Ik keek en ontdekte dat de plek waar ik naartoe was verhuisd een slimme meter buiten de slaapkamermuur had.” Ze voegt eraan toe: “Er is een buurvrouw die me vroeg waarom ze dacht dat ze zich onwel zou voelen als ze urenlang in een bepaalde kamer in haar huis werkte. Ze merkte ook op dat alle planten die ze in die kamer had gezet, stierven, waar ze in andere kamers hadden gedijen. Ik keek en zag dat er een slimme meter was direct aan de andere kant van de muur van die kamer waar ze zat, en de slimme meter van een buurman die vrij dicht bij die kamer wees.

Arlene Griffin is een inwoner van Santa Fe die in 2019-2020 kort in Zuid-Californië woonde. Ze schrijft: “Ik had geen voorgeschiedenis van hartproblemen, maar toen ik naar een huis in een ontwikkeling in San Diego County verhuisde, werd ik elke nacht wakker geschud, met het gevoel hoe het zou zijn om geraakt te worden door defibrillatorpaddles. Eenmaal wakker, wisselde mijn hart de rest van de nacht af tussen bonzen, racen en overslaan van beats, en ik zou urenlang trillen. Ik kreeg ook oogproblemen – mijn ogen brandden en waren rood en gezwollen. Elke dag zou ik me beter voelen als ik ons huis verliet, maar elke nacht kwamen de vreselijke symptomen terug. Het was angstaanjagend en vermoeiend… We huurden een inspecteur in die ons huis testte op RF/EMF-straling en ontdekte dat de hoge waarden niet afkomstig waren van ons eigendom (we hadden een analoge meter), maar van het huis van onze buren. Het gebeurde zo dat haar meter recht tegenover onze slaapkamers stond… Eindelijk, in september 2020, keerde ik voorgoed terug naar New Mexico, en ik heb die hartsymptomen hier niet gehad.

Stephanie Dickerson schrijft vanuit North Carolina dat ze “momenteel elke dag en vooral elke nacht last heeft van de nieuw geïnstalleerde” slimme meters in haar buurt, en dat “ik van 3 eerdere thuislocaties ben gedwongen vanwege slimmemeterinstallaties… Mijn hartslag is gevaarlijk hoog worden, mijn lichaamstemperatuur niet kan reguleren, ik ervaar constant trillingen in mijn romp en in mijn benen, mijn hersenfunctie is verslechterd en ik kan helemaal niet slapen. Deze fysieke reactie op de nieuw geplaatste slimme meters is voor mij levensbedreigend.”

Brenda Rogers schrijft vanuit Californië dat ze “mijn huis in een camper moest verlaten om ergens te kunnen slapen” vanwege een slimme meter, en dat ze haar huis van 30 jaar moest verlaten.

Catherine Ralston woont in Taos. “Op mijn adres is een slimme meter geplaatst”, schrijft ze. “Ik begon ‘s nachts slecht te slapen. Ik begon hoofdpijn te krijgen. Ik stopte met blij wakker worden. Mijn emoties waren flatline. Dit gebeurde snel, over een paar weken. Iemand vertelde me over symptomen die opduiken bij mensen nadat slimme meters zijn geïnstalleerd in hun woonplaats. Ik ging op zoek naar de slimme meter. Daarna verplaatste ik mijn bed naar een locatie in het gebouw zo ver mogelijk van de meter vandaan, en sliep met mijn hoofd aan het einde van het bed dat het verst van de meter verwijderd was. Ik sliep de hele nacht door en werd wakker zonder hoofdpijn. Ik ben niet de eigenaar van het pand en de eigenaar wil niet samenwerken met het elektriciteitsbedrijf om de oude meter terug te geven. Ik voel me gezegend dat iemand me vertelde over de verschrikkelijke impact die de slimme meters hebben op de menselijke gezondheid.”

Glenn Kikel verhuisde vanuit Colorado naar New Mexico. Hij schrijft dat toen er een slimme meter in hun huis in Colorado werd geïnstalleerd, hij tinnitus kreeg en dat zijn vrouw hartkloppingen kreeg, en dat beide gezondheidsproblemen ophielden toen de meter werd verplaatst.

Diane Craig schrijft dat ze “ernstige tinnitus, tremoren, problemen met het kortetermijngeheugen en een gebied achter in mijn nek aan de basis van mijn schedel ervoer dat heet was bij aanraking door mijn man” in een periode van 4 uur na een smart meter werd 3 meter boven het hoofdeinde van haar bed geïnstalleerd. Ze betaalden voor opt-outs voor zowel zichzelf als een buurman om gezond te zijn, schrijft ze.
Annie Mattingly uit Santa Fe schrijft: ‘Mijn dochter, die in een andere staat woont, was weg toen er een slimme meter in haar huis werd geïnstalleerd. Binnen enkele dagen na haar gezonde thuiskomst werd ze ziek en nu, enkele jaren later, wordt ze nog steeds geplaagd door gezondheidsproblemen en is ze slechts gedeeltelijk functioneel.”

M. L. schrijft vanuit Pennsylvania: „Toen onze meter begon te zenden, merkte ik twee vogels op die binnen een straal van ongeveer 7,5 meter waren gestorven.”

Lukas Zillmer schrijft: “Ik heb persoonlijke ervaring met slecht slapen, ‘s nachts wakker worden, nog steeds moe wakker worden door blootstelling aan de straling van slimme meters die het leven bijna ondraaglijk maakten.”

Simone Prince schrijft vanuit Brits-Columbia, Canada, dat haar kat hyperthyreoïdie ontwikkelde toen er een slimme meter op haar herenhuis werd geïnstalleerd, en dat ze zelf tegelijkertijd veranderde van hypothyreoïdie in hyperthyreoïdie.

De MemonizerCOMBI neutraliseert ook deze straling!

Leave a Comment