Nieuwsberichten over elektrosmog

Artikel van www.diagnose-funk.org

Het Zwitserse consumentenblad Saldo geeft informatie over risico’sRadiozenders in hoortoestellen zenden elektromagnetische straling uit. Dit kan problemen opleveren voor gevoelige mensen. De straling kan immers worden beperkt.

binnenoor gehoorapparaatAfbeelding: diagnose:funk

Auteur: Andreas Gossweiler, Balans 1/2023

Dankzij de draadloze Bluetooth-technologie kun je draadloos naar muziek luisteren en bellen. Steeds meer hoortoestellen bevatten Bluetooth-zenders. Hierdoor kan het geluid van de televisie, de muziekinstallatie en andere geluidsbronnen direct naar het hoortoestel worden gestuurd. U kunt ook handsfree bellen. Want de radiozender stuurt telefoongesprekken draadloos door van de mobiele telefoon naar het hoortoestel.

Het nadeel: de hoortoestellen veroorzaken elektromagnetische straling. Dat blijkt uit metingen van elektrosmogspecialist Peter Schlegel uit Esslingen ZH. Hij mat de radiostraling van vier achter-het-oor hoortoestellen van de merken Phonak, Starkey en Widex uit de midden- tot hogere prijsklasse. Het bleek dat de hoortoestellen in de standby-modus, d.w.z. in normale bedrijfstoestand, straling veroorzaakten in het bereik van 0,41 tot 0,7 volt per meter (V/m). Ter vergelijking: de referentiewaarde van de Europese vereniging van bouwbiologen voor de standby-modus is 0,06 V/m. De door Peter Schlegel gemeten waarden zijn ongeveer tien keer hoger (zie tabel).

Meetresultaten van de veldsterkte van hoortoestellen met Bluetooth-functieSaldo 1/2023

Opmerking van diagnose:funk:
0,41 V/m komt overeen met ongeveer 445 µW/m²
0,7 V/m komt overeen met ongeveer 1300 µW/m²

Elektrosmog-expert Manfred Mierau uit Aken (D) controleerde ook de stralingsblootstelling van hoortoestellen. Hij bevestigt dat zijn metingen resultaten gaven van dezelfde orde van grootte. Volgens Mierau kan de straling bij elektrosensitieve mensen symptomen veroorzaken, zoals ongemakken of hoofdpijn. De radiogolven van hoortoestellen zijn over het algemeen minder sterk dan die van mobiele telefoons, zegt Mierau. Alleen: de hoortoestellen bestralen de hele dag het hoofd, niet alleen tijdens een telefoongesprek. En ze liggen dicht bij het hoofd van de drager.

Naast de Bluetooth-zender bevatten hoortoestellen soms een tweede stralingsbron, de NFMI-radiozender: hiermee kunnen de twee hoortoestellen op elkaar worden afgestemd. Volgens Manfred Mierau veroorzaakt NFMI-radio veel lagere stralingsniveaus dan Bluetooth. Voor elektrosensitieve mensen is het waarschijnlijk ook geen probleem.

Elektrosmog-expert Schlegel zegt dat de straling van de hoortoestellen vergelijkbaar is met de permanente blootstelling die wordt veroorzaakt door een internetrouter met geactiveerd WLAN op een afstand van enkele meters. Daarom raadt Schlegel aan: “Als je je blootstelling aan straling laag wilt houden, moet je geen apparaat met Bluetooth kopen.” Er zijn echter maar een paar modellen zonder Bluetooth-technologie op de markt. Het zijn meestal goedkope instaptoestellen, bijvoorbeeld Phonak Vitus- of Sonetik-toestellen, die verkrijgbaar zijn in apotheken en drogisterijen.

Schakel indien mogelijk de Bluetooth-functie uit

Als u een hoortoestel met een Bluetooth-zender heeft, dient u deze functie uit te schakelen als u deze niet nodig heeft. Dat is niet gemakkelijk. De Zug audicien Nico Tomasini heeft zich gespecialiseerd in elektrosensitieve mensen. Hij zegt dat het uitschakelen van de zender bij elk hoortoestel anders werkt, bij sommige is het niet mogelijk.

Tomasini raadt aan om een ​​speciaalzaak te vragen hoe het moet. Het uitschakelen kan bepaalde functies beïnvloeden: sommige apparaten kunnen dan niet meer automatisch het volume aanpassen en andere functies.

Makkelijker is om de hoortoestellen in vliegtuigstand te zetten. Dan is de Bluetooth-zender stil. Wel moet je de vliegtuigmodus elke dag opnieuw activeren als je de hoortoestellen aanzet.

Volgens Sonova, dat hoortoestellen van Phonak maakt, is de straling “erg laag” en veel kleiner dan die van mobiele telefoons of andere elektronische apparaten. De producten van Phonak zouden voldoen aan de Europese normen. Fabrikant Starkey legt uit dat zijn apparaten zijn getest en goedgekeurd door laboratoria in overeenstemming met de wettelijke voorschriften. Bij Starkey-apparaten kan de Bluetooth-functie niet worden uitgeschakeld en is er ook geen vliegtuigmodus. Starkey verkoopt ook apparaten zonder draadloze technologie.

Bron: https://www.gesundheitstipp.ch/artikel/artikeldetail/auch-horgeraete-vercause-electrosmog

Herdrukt met de vriendelijke toestemming van de redactie van Saldo

stralingsbescherming Memon bluetooth gehoorapparaten
Memon beschermt tegen Bluetooth straling

De MemonizerHEARING AID – geeft stralingsbescherming bij gehoorapparaten met een Bluetooth verbindingsfunctie.

De MemonizerHEARING AID is ontwikkeld om permanente interferentievelden in het hoofd te harmoniseren, velden die bij moderne hoortoestellen kunnen ontstaan door de communicatie tussen het linker en rechter hoortoestel.
Alle moderne hoortoestellen werken op basis van de zeer schadelijke Bluetooth signalering.
De MemonizerHEARING AID neutraliseert deze straling op een vergelijkbare manier als de ruisonderdrukker die ook op de koptelefoons zit:
Hij zoekt de frequentie van de straling en zet daar een tegengestelde frequentie tegenover waardoor de schadelijke effecten teniet worden gedaan.

Leave a Comment