Nieuwsberichten over elektrosmog

Vertaald bericht van nbcnews.com met handige en o zo simpele tips.

Minstens 95 procent van ons gebruikt binnen een uur voor het slapengaan een of ander elektronisch apparaat en het berooft ons van kostbare slaap.

Danny Fulton gaat elke avond om 22.00 uur naar bed, genoeg tijd voor acht uur stevige rust voordat zijn wekker ‘s ochtends afgaat. Maar de 31-jarige – die al zijn hele leven moeite heeft om te slapen – valt bijna nooit voor 3 uur ‘s nachts in slaap. In plaats daarvan kijkt hij televisie, speelt hij op zijn tablet of controleert hij zijn telefoon op zakelijke e-mails.

“Ik decomprimeer niet, ik check niet uit, ik houd mezelf uren en uren en uren aan de gang”, zei Fulton. “De apparaten stellen me echt in staat om dat te doen. Het is niet de schuld van het apparaat, ik heb [ze] zeker onder controle. Maar soms kan ik dat niet. Ik kan het niet neerleggen.”

Fulton is niet de enige. Volgens de National Sleep Foundation gebruikt minstens 95 procent van de mensen binnen een uur voor het slapen gaan een soort elektronisch apparaat – tv, een computer, een telefoon of een tablet. Bijna een op de vijf volwassenen verstuurt of ontvangt werkgerelateerde e-mail voor het slapen gaan.

Het probleem? Die elektronische apparaten dragen mogelijk bij aan onze slaaparme samenleving. Vijfentachtig procent van de Amerikaanse volwassenen vertelt de Better Sleep Council dat ze ‘s nachts moeite hebben met slapen. Een op de tien lijdt aan ernstigere chronische slapeloosheid, volgens de Centers for Disease Control. Aangezien slaapgebrek verband houdt met obesitas, depressie, hart- en vaatziekten en diabetes, verklaarde de CDC slaapgebrek in 2014 tot een “volksgezondheidsepidemie”.

“Het grote probleem met blootstelling aan licht dat we krijgen van elektronica, is dat het vertraagt ​​wat onze hersenen interpreteren als zonsondergang”, zegt dr. Charles Czeisler, een slaaparts aan de Harvard Medical School. Hij legde uit dat het blauwe licht van onze schermen een signaal naar onze hersenen stuurt dat het nog daglicht is, een golf van energie veroorzaakt en de melatonine blokkeert die ons slaperig maakt.

Dus wat kunt u doen om uw kansen op een goede nachtrust te vergroten?

  • Creëer een laadstation in een andere kamer om je apparaten ‘s nachts van stroom te voorzien. Bewaar ze niet op het nachtkastje.
  • Koop een echte wekker – gebruik je telefoon niet. “Het is beter om een ​​wekker te hebben die je slaap niet midden in de nacht onderbreekt,” zei Czeisler, “dan een [telefoongebaseerde] wekker die je op elk uur wakker maakt.”
  • Schakel al uw schermen uit – televisies, telefoons, computers – een uur voordat u naar bed gaat. Lees bijvoorbeeld uit een gedrukt boek in plaats van een tablet.
  • Als dat niet realistisch voor je is, probeer dan een app die de achtergrond van je scherm omdraait. In plaats van zwarte letters op een witte achtergrond (zoals je nu leest), toont het witte letters op een zwarte achtergrond, waardoor er minder licht wordt uitgestraald.
  • Begin vroeg met goede gewoonten, vooral met uw kinderen. Volgens de National Sleep Foundation heeft maar liefst 75 procent van de kinderen ten minste één elektronisch apparaat in de slaapkamer als ze slapen. Creëer een bedtijdroutine waarbij geen elektronica aan te pas komt.

Hoewel veel Amerikanen opblijven om meer werk gedaan te krijgen, kan een gebrek aan slaap paradoxaal genoeg een moeilijkere dag op kantoor maken. Volgens de National Sleep Foundation zegt vijfenzeventig procent van de mensen ouder dan 30 die niet genoeg slaap krijgen dat het hun werk beïnvloedt.

“Als je uitgeput bent, ben je uitgeput en dat merken mensen,” zei Fulton. “We moeten allemaal ons beste spel spelen en elke dag ons beste spel spelen in de wereld van vandaag. Als je niet genoeg slaap krijgt, heb je daar geen kans toe.”

Leave a Comment