Nieuwsberichten over elektrosmog

5G is al om ons heen – maar wat is 5G eigenlijk?
Wat kunnen mobiele telefoons met 5G? Is 5G schadelijk en hoe veilig is de nieuwe mobiele technologie?

Wat is 5G?

5G is de gebruikelijke afkorting voor de 5e generatie mobiele communicatie, dus na 4G (LTE), 3G (UMTS) etc. Vergeleken met 3G en 4G gebruikt 5G veel hogere frequenties om gegevens over te dragen. Daarom is met 5G datatransmissie in realtime mogelijk, dus vrijwel zonder enige vertraging. Ook bij 5G spreekt men van een bepaalde korte latentieperiode (vertraging).

Wat kan 5G doen?

Omdat met 5G in extreem korte tijd meer informatie kan worden overgedragen, zullen er ook meer digitale toepassingen mogelijk zijn. Daarbij moeten veel zaken eenvoudiger en flexibeler worden. Mobiele telefoonvideo’s en grote afbeeldingsbestanden verzenden, videochats houden met collega’s, vrienden of familie – dat alles en nog veel meer zou dankzij 5G extreem snel en probleemloos moeten werken. Gecombineerd met internetbankieren, internetwinkelen, thuiswerken en sociale media zullen we ons nog meer in virtuele ruimtes gaan verplaatsen en zullen we niet alles vanuit huis of op het werk regelen, maar onderweg.

Maar 5G kan meer dan dit: in de industrie zou kunstmatige intelligentie (AI) dankzij 5G de productieprocessen verder moeten verbeteren. De verwachting is dat ook het wegverkeer beter zal verlopen door 5G, omdat intelligente auto’s real-time data kunnen uitwisselen. Er zouden dus minder ongelukken en files moeten zijn.

Wat zijn de nadelen van 5G?

5G maakt – naast de eerdere 4G-frequenties – ook gebruik van hogere frequentiebereiken, die echter een lager bereik hebben. Over het algemeen geldt: hoe hoger de frequentie, hoe lager het bereik. Daarom moeten er voor het 5G-netwerk tien keer meer zendmasten en antennes worden neergezet om alle mensen uit te rusten met een uitgebreid mobiel netwerk. Als er in 2018 in heel Duitsland 78.000 antennes en zendmasten waren, zullen er met de landelijke uitbreiding van het 5G-netwerk binnenkort 750.000 stations zijn – een groot deel ervan is al ingesteld en verzendt 24 uur per dag, zeven dagen per dag radiosignalen. week met een enorm hoge frequentie.

Tot nu toe zijn dergelijke antennes voornamelijk op daken van huizen geïnstalleerd. Grote zendmasten hebben niet alleen het landschapsbeeld bedorven; keer op keer hebben bewoners de bouw van zo’n mast geboycot, omdat ze bang waren voor de schadelijke gevolgen van gsm-straling. De nieuwe 5G-basisstations zijn nu nauwelijks zichtbaar omdat ze veel kleiner zijn en bijvoorbeeld aan straatlantaarns en bij bushaltes zouden moeten worden bevestigd. Ze benaderen mensen dus nog meer, waardoor we nog meer permanent aan straling worden blootgesteld.

Is 5G schadelijk?

De vijfde generatie mobiele communicatie maakt gebruik van hoge frequenties van kunstmatige elektromagnetische straling (EMR).

Steeds meer wetenschappelijke studies wereldwijd wijzen op een duidelijk verband tussen hoogfrequente straling – zoals straling van mobiele telefoons – en gezondheidsbedreigende bijwerkingen, al voor de vorige generaties mobiele communicatie (2G, 3G en 4G).

We gebruiken steeds meer elektrische en elektronische apparaten. De afgelopen jaren zijn naast de smartphone ook een groot aantal digitale apparaten zoals tabletcomputers, laptops, draadloze hoofdtelefoons en smartwatches op de markt gekomen, die gebruik maken van WLAN en Bluetooth – en daarmee de elektrosmog dramatisch hebben geïntensiveerd en nog verder zullen intensiveren.

Als gevolg van 5G en de toenemende dichtheid van het mobiele netwerk neemt de blootstelling aan straling ook enorm toe. 5G intensiveert en versterkt de elektrosmog vele malen en heeft gevolgen voor de menselijke gezondheid, zoals alle voorgaande mobiele radiostandaarden dat deden. Steeds meer artsen en wetenschappers waarschuwen dus al jaren voor de gezondheidseffecten veroorzaakt door elektrosmog en eisen dat de uitbreiding van 5G wordt gestopt.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de gevolgen van 5G?

De Memontechnologie ‘herkent’ alle kunstmatige elektromagnetische velden (EMF) en elektromagnetische straling (EMR) en is in staat de gevolgen van blootstelling aan alle kunstmatige straling, dus ook die van 5G, te compenseren voor alle biologische organismen – dus planten, dieren en mensen.

Leave a Comment