Nieuwsberichten over elektrosmog

Dirk Renzelmann eigenaar Wijngoed Zumstein in Bad Dürkhein

Onze wijn is nu van veel hogere kwaliteit

Niet alleen thuis maar ook op mijn wijngoed vertrouw ik op Memon. Memon geeft de zekerheid bij het maken van hoogwaardige wijnen. De verklaring hiervoor is heel eenvoudig; als je druivensap verzamelt, als suiker alcohol wordt, gebeurd dat door gist. Dat reageert echter enorm sterk op schimmels.
En dat niet alleen, ons water heeft volgens mij zonder Memon altijd een wat muffe snaak en geur. Sinds we echter de Memonizer in het bedrijf hebben, is het water volkomen fris in smaak en absoluut neutraal van geur. Over geur gesproken… Wijn is natuurlijk heel gevoelig voor vreemde geurtjes. Als een wijn b.v. naar kurk smaakt, dan heeft ze deze kurksmaak al dadelijk in de eerste uren na het vullen van de fles gekregen.
Ik heb de ervaring, dat het Memonwater als een soort zegel werkt, en dat andere geurtjes zich niet meer kunnen ontwikkelen. Dat hebben we daadwerkelijk bij het schoonmaken van onze vaten gemerkt. Het gevaar dat onbehandeld water zijn smaak aan de wijn zou kunnen afgeven, was altijd aanwezig. Nadat we ook de vaten met Memonwater schoon zijn gaan maken, is dat verleden tijd. Zo profiteert de kwaliteit van onze wijn van Memon – en wel van de teelt van de druiven tot het afvullen van de flessen. En dat proeven de kenners niet alleen, ze weten het ook op waarde te schatten.
Met Memonwater kunnen we er tegenwoordig voor 100 % zeker van zijn, dat er geen schimmels meer in de wijn zitten

Leave a Comment