Nieuwsberichten over elektrosmog

Joachim Evers, bestuurslid en technisch leider Zomerbad Stadensen

Sinds 13 jaar vertrouwen we op Memon en zijn nog altijd enthousiast

Mijn naam is Joachim Evers en ik ben bestuurslid en technisch leider in Zomerbad Stadensen. Het pilot project met Memon heeft zich in vele gesprekken in de zomer van 2001/2002 ontwikkeld.
Sinds 13 jaar beschikt het bad nu over een uitgebreid concept om de waterkwaliteit significant te verbeteren, zodat onze gasten zich beter voelen. Wetenschappelijk werd dit project begeleidt door de faculteit bouw-water-bodem van de Ostfalia Hoogeschool voor wetenschappen op de campus van Suderburg. De resultaten waren indrukwekkend. We hebben het gebruik van chloor tussen de 40 en 50 procent kunnen verminderen. Bij de regelmatige controles kon de gezondheidsdienst van Uelzen geen belasting door kiemen of bacteriën vaststellen. Dit is ook bevestigd door de wetenschappelijk analyses van het laboratorium van de Ostfalia Hoogeschool.
Ook onze gasten merken het verschil. De meesten waren verrukt van de positieve verandering en ervaren het water nu als ‘aangenaam zacht’. Uitspraken van onze gasten zijn bv.; had ik geweten dat dit bad zo schoon is en het water zo aangenaam, dan was ik veel eerder gekomen…
Het verheugd onze gasten ook dat de chloorlucht nog amper merkbaar is. Verder waren er veel minder oog- en huidirritaties bij onze gasten, zijn er positieve resultaten bij neurodermitis, en astma, en ontbreekt nu het bleken van badkleding. Voor alles echter, verheugen we ons erover dat er meer gasten komen en dat er tegelijk minder bedrijfskosten zijn. Door de MemonizerPOOL konden we het chloorgebruik drastisch verminderen en onze gasten een optimale waterkwaliteit en een sterk gevoel van’ prettig baden’ bieden.

Leave a Comment